Kom eens langs!

“De Haarbroekse Vijvertuin”

Familie Stegeman
Harfsensesteeg 40
7217 MH Harfsen

Telefoon
0573 401623

Email
info@haarbroek.com


Dagarrangement 1  - wijngaard + proeverij / spreukentuin / steppen (trekkertram)
 • 10.30 uur   Aankomst. De Haarbroekse Vijvertuin met 2 x koffie en petit four.
 • 11.00 uur   Wandeling door de grootste spreukentuin van Oost-Nederland. Midden in de driehoek Almen, Laren en Harfsen ligt een gebied dat het Haarbroek wordt genoemd. De vijvertuin die u hier kunt bezichtigen is heel uniek; nergens anders in Nederland vindt u zo´n aparte tuin. De tuin bestaat uit twee vijvers. Over de ene vijver ligt een brug en bij de ander kunt u met een pontje naar de overkant. Rondom deze vijvers staan diverse (kunst) objecten. Vaak zijn deze voorwerpen gemaakt van oude materialen die op een boerenerf werden, of nog steeds worden, gebruikt. Een mooi voorbeeld van zo´n object is de kapel. Deze is gemaakt van een oude brokkensilo, die op de kop in de grond is geplaatst. De silo is ook van binnen ingericht als een kapel. Verder is er ook nog een uitkijktoren, waaruit u het Haarbroek en verdere omgeving kunt bekijken. Een aantal voorwerpen, die zich in de tuin bevinden, beelden bepaalde spreuken uit. 
 • 12.00 uur   Uitgebreid brunchbuffet (met vis 2,50 extra)
 • 13.15 uur   Vertrek richting wijngaard met de step (bij meer dan 20 pers. eventueel trekkertram).
 • 14.00 uur   Uitleg wijnbouw in Nederland + rondleiding en het proeven van 3 wijnen. Temidden van alle wijnstokken bevindt zich een wijnlokaal waarin wijn geproeft kan worden. Tijdens de proeverij krijgt U uitgebreide informatie over de wijngaard zelf maar ook over de toekomstige wijnen. Nadat U de informatievideo gezien hebt krijgt U de mogelijkheid om enkele wijnen te proeven. Uiteraard ontbreekt een rondleiding ook niet!
 • +/- 15.45 uur  Vertrek richting De Haarbroekse Vijvertuin waar we afsluiten met een consumptie naar keuze. 
Prijs:   42,00 euro (met vis 44,50) per persoon. 


Dagarrangement 2 -  Oranjemuseum / spreukentuin
 • 10.00 uur   Aankomst Oranjemuseum met koffie en Twentse kruidkoek
 • 10.30 uur   Rondleiding door het museum. Op het fraaie erf van het agrarische bedrijf "Nieuwe Haghuis" aan de Prinsendijk, dat in samenhang met de monumentale boerderij uit 1912 de aanblik van een landgoed vertoond, is op die mooie zonovergoten nazomerdag het Twents-/Oranjemuseum van de gelijknamige stichting "Nieuwe Haghuis" officieel geopend. Dit museum is, na paleis het Loo te Apeldoorn en de musea in het Oranjestadje Buren en 's Gravendeel, het vierde in zijn soort in Nederland. Het is zo dus niet alleen een primeur voor de plattelandskern Diepenheim binnen de gemeente Hof van Twente, maar feitelijk voor de gehele noordoostelijke regio van ons land.
 • 12.00 uur   Vertrek richting De Haarbroekse Vijvertuin
 • 12.30 uur   Koffietafel met boerengroentesoep
 • 13.30 uur   Wandeling door de grootste spreukentuin van Oost-Nederland. Midden in de driehoek Almen, Laren en Harfsen ligt een gebied dat het Haarbroek wordt genoemd. De vijvertuin die u hier kunt bezichtigen is heel uniek; nergens anders in Nederland vindt u zo´n aparte tuin. De tuin bestaat uit twee vijvers, over de ene vijver ligt een brug, en bij de ander kunt u met een pontje naar de overkant. Rondom deze vijvers staan diverse (kunst) objecten. Vaak zijn deze voorwerpen gemaakt van oude materialen die op een boerenerf werden, of nog steeds worden, gebruikt. Een mooi voorbeeld van zo´n object is de kapel. Deze is gemaakt van een oude brokkensilo, die op de kop in de grond is geplaatst. De silo is ook van binnen ingericht als een kapel. Verder is er ook nog een uitkijktoren, waaruit u het Haarbroek en verdere omgeving kunt bekijken. Een aantal voorwerpen, die zich in de tuin bevinden, beelden bepaalde spreuken uit.
 • 14.15 uur   Kop koffie of thee met bonbon
 • +/- 14.45 uur   Vertrek 
prijs: 17,50 euro (exclusief vervoer) Let op : deze dagtocht is alleen mogelijk op donderdag